Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Zorg ervoor dat uw klanten uw site kunnen vinden!

14/05/2014 09:05:44
SEO

Een website maken is niet de sleutel tot succes op het internet. Dat wil zeggen een website op zijn minst moet worden bijgehouden maar het is vooral nodig dat uw klanten uw site kunnen vinden via zoekmachines.

 

Als u dit opzicht verwaarloosd loopt uw project natuurlijk het risico niet te. Daarom leg ik de nadruk op de volgende twee punten:

  

1 – Goede sleutelwoorden gebruiken

2. – Een webpagina met zoekwoorden verbeteren

 

Goede sleutelwoorden gebruiken

Heeft u ooit stilgestaan bij de vraag waarom uw website niet per se verschijnt Google verschijnt als u bepaalde zoekwoorden intypt?

Tja! Waarschijnlijk dat uw website op Google verschijnt maar dat deze eenvoudig weg niet met de sleutelwoorden is geïndexeerd die u zou verwachten. Om na te gaan of uw website op Google verschijnt kunt u het webadres als zoekterm invullen op Google (bijvoorbeeld: www.mijnsite.com).  Als deze als resultaat wordt weergegeven dan is uw website geregistreerd. U moet echter aan de sleutelwoorden op uw website werken.


Neem de tijd voor het verzinnen van de juiste sleutelwoorden! Om te beginnen moet u stil staan bij wat een sleutelwoord precies vertegenwoordigd. Het is een reeks van woorden of uitdrukkingen die in een vaste volgorde gebruikt kunnen worden om uw website van de anderen te onderscheiden. Neem de tijd om uw sleutelwoorden te kiezen. Wat voor woorden zullen Jantje of Pietje gebruiken om uw website te vinden? U moet zich in de schoenen van uw bezoekers zetten. Als u bijvoorbeeld een makelaar bent dan is uw naam niet het beste trefwoord. Het is nuttig voor klanten die u al kennen. Maar daar houdt het wel een beetje mee op. Als u nieuwe klanten wilt aantrekken, zou u in principe "makelaar + uw regio" als sleutelwoorden moeten gebruiken. Denk er goed over na want de naam van uw website staat namelijk op het spel!

 

De gebruikte woorden moeten zo eenvoudig mogelijk blijven en in een alledaagse taal heel veel gebruikt worden. Vaak zult u synoniemen moeten gebruiken om de juiste sleutelwoorden te vinden.Mijnwoordenboek.nl is een perfecte bron voor het vinden van andere eenvoudige woorden. Het woord “maken” kan hetzelfde betekenen als “produceren”, “herstellen”, etc. Maar “maken” is een makkelijker woord en levert meer resultaten op in zoekmachines dan haar synoniemen.

 

Een webpagina met zoekwoorden verbeteren

 

Het woord optimaliseren is het gebruikelijke (en lelijke woord) voor SEO, een Engelstalige afkorting die staat voor Search Engine Optimization. Hoe kan Google uw website met behulp van bepaalde sleutelwoorden vinden? Herhaling, herhaling en zoveel mogelijk dingen opnieuw herhalen! Gebruik de sleutelwoorden die u heeft gekozen zoveel mogelijk op uw website. Als vuistregel moeten ze tussen 5 en 10% van de inhoud opmaken. Maar wees voorzichtig! Het moet altijd natuurlijk blijven overkomen. U kunt uitdrukkingen invoegen in de hoofdtekst van iedere pagina, maar ook in de titels van modules, URL's en paginatitels of als alternatieve tekst voor afbeeldingen. Kortom overal waar u inhoud heeft. Links die verwijzen naar andere pagina's op uw website zorgen voor een snellere navigatie en geven u de kans om sleutelwoorden te gebruiken in de tekst van uw snelkoppeling.

 

Zodra u de sleutelwoorden heeft gekozen is het makkelijk deze op uw WebSelf pagina gebruiken. U kunt het tabblad "SEO instellingen" in de WebSelf-editor openen door te  klikken op de kleine potlood pictogram te klikken die zich rechts naast de menutitel zit.  U kunt hier de sleutelwoorden toevoegen in het hiervoor bedoelde veld.

 

WebSelf biedt u de mogelijkheid om andere "metagegevens" op dezelfde plaats toe te voegen om u te helpen bij de SEO van uw website. De tekst die u in de sectietitel van de pagina (title-tag invoert) zal worden weergegeven in de bovenste balk en het tabblad van uw browser.

In het URL-veld kunt u de naam (URL) van de pagina aanpassen. De tekst die wordt ingevoerd in deze sectie beschrijving wordt dan weergegeven in de zoekresultaten van verschillende zoekmachines. Vergeet niet om een tekst korte en relevante in te voeren.


Voor meer informatie, klik op de volgende link: http://www.aide.webself.net/pagina--s.ws

 

Ten slotte om uw positie te verbeteren kunt u gebruik maken van advententies zoals AdWords-campagnes, waar u betaalt voor iedere klikt die verbonden is aan een gekozen uitdrukking. U kunt een bezoek brengen aan de AdWords-homepage voor meer informatie, maar het is niet moeilijk om deze campagnes op te zetten en kunt al vanaf € 2 per dag  van start gaan!

 

Een leuke pagina die laat zien hoe je SEO gebruikt is (en bovendien een goed voorbeeld is van hoe je het moet doen):

Hoe werkt SEO - http://hoewerktseo.com/

Gepost door Matthieu •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf