Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Zijn website plannen

12/10/2012 10:42:59
Vign_gf_all
Een website is zonder meer nuttig voor het promoten van een passie, een activiteitensector, om uw club bekendheid te geven of om uw producten te verkopen. Op goed geluk een website maken zonder bepaalde richtlijnen te volgen, kan riskant zijn. De internetwereld is natuurlijk één en al gissen en missen, maar het nemen van voldoende tijd voor het plannen van uw website kan het verschil maken tussen een mislukking of succes!

Neem allereerst de tijd om uzelf een aantal vragen te stellen. U zou de zee niet opgaan zonder eerst informatie in te winnen over scheepvaart, nietwaar? Bij het maken van een website is het niet anders! U dient eerst na te denken over uw media, uw behoeften, uw doelstellingen en hoe u ze gaat waarmaken.

De eerste stap is bijzonder belangrijk, het is de richtlijn van het hele proces voor het maken van uw website. Tijdens deze stap zou u normaal het onderwerp van uw website al dienen te hebben gekozen: uw bedrijf, uw stoffen, uw kapsalon, uw passie voor teckels... het maakt niet uit! Vervolgens dient zich een bijzonder belangrijke strategische vraag aan: In welke behoeften voorziet uw website? Wilt u iets verkopen, reclame maken, een contactformulier ter beschikking stellen of gewoonweg uw project voorstellen? Deze vraag lijkt misschien eenvoudig, maar de volledige structuur van uw website is afhankelijk van het antwoord hierop. Indien u producten wenst te verkopen, dient u als een verkoper te denken bij het opstellen van uw teksten, uw inhoud te structureren, enz. Indien u echter informatie wenst te geven, heeft uw website een heel andere structuur. Neem ook de tijd om te analyseren welke plaats uw website inneemt binnen uw organisatie of bedrijf. Gaat u het als visitekaartje of als bron van aanvullende informatie gebruiken?

Nu u uw behoeften hebt bepaald, is het belangrijk om na te gaan of u directe concurrenten in uw domein hebt. Indien dat het geval is, dient u enkele minuten de tijd te nemen om hun websites te bekijken. We spreken hier niet van plagiaat, maar we hebben enkele interesse in hoe men elders te werk gaat. Neem alles in aanmerking: zowel de plus- als de minpunten. Er zullen zeker dingen zijn die uw concurrenten goed hebben gedaan en andere die u kunt verbeteren! Noteer de mogelijkheden, analyseer de markt en de trends binnen uw domein.

We hebben uw behoeften en de concurrentie al aangehaald, laten we ons nu op uw doelpubliek richten! Een website is alles weloverwogen niets zonder bezoekers. Vergeet nooit dat u uw website niet voor uzelf maakt. U maakt het voor uw bezoekers! U bent al op de hoogte van de informatie die u als inhoud gaat gebruiken... de bezoeker heeft interesse in uw website om bij te leren of informatie in te winnen. Houd uw publiek dus altijd in uw achterhoofd. Is uw doelpubliek jong, oud, vrouwelijk, mannelijk, freelancer, alleenstaande moeder, geschoold, arbeider, enz. Het is bijzonder belangrijk om een specifieke klantenkring (of bezoekerstype) af te bakenen. U mag uzelf niet tot een te groot publiek richten. Dat is mogelijk, maar dan verliest u gemakkelijk het overzicht. Schets het profiel van uw individu van uw doelpubliek en richt u tot dit denkbeeldige personage. Wanneer de leeftijd van uw doelpubliek tussen 17 en 25 jaar ligt, hanteert u niet hetzelfde taalgebruik als voor een doelpubliek tussen 55 en 70 jaar! Niet alleen het taalgebruik dient te worden aangepast, maar ook de look en de volledige ergonomie van uw website! Hoe beter u uw klantenkring afbakent, hoe beter de resultaten! Een online kledingwinkel voor adolescenten heeft nooit een achtergrond met bloemen en versieringen in de kantlijn, dat is gewoon niet de juiste manier om het juiste publiek aan te trekken! De website van een boekhoudkantoor gebruikt nooit populaire woordenschat en fluokleuren om zijn diensten te promoten omdat hij zich tot een serieus publiek richt. U dient de juiste manier te zoeken om uw standaardklant te bereiken, maar ook hoe u zijn interesse kunt opwekken en aandacht kunt behouden. Let op de kleuren, lettertypen en de algemene toon van uw teksten. Ze dienen rekening te houden met uw persoonlijke smaak en beantwoorden aan die van uw doelpubliek.

U hebt nu de basis van uw website gelegd. Nu dient u enkel nog de doelstellingen te bepalen! Deze stap houdt direct verband met uw behoeften. Indien u een website nodig hebt voor een contactformulier, streeft u er natuurlijk naar dat uw bezoekers gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. Tijdens het maken van uw website, dient u dus met deze doelstelling in uw achterhoofd over uw inhoud te denken. Wenst u dat uw bezoekers schriftelijk of telefonisch contact met u opnemen? Zijn uw openingsuren nuttig? Hebt u uw gegevens duidelijk opgenomen? Wilt u een kaart toevoegen om de ligging van uw bedrijf duidelijk te tonen? Hebt u eraan gedacht om het adres van uw vestiging te vermelden op uw visitekaartjes, auto''s, in de telefoongids, enz.? Nu uw doelstellingen zijn bepaald, kunt u gemakkelijker uw website organiseren en een reclamestrategie kunnen kiezen.

Een eerste website maken is altijd een beetje moeilijk. Het is niet altijd duidelijk welke weg gevolgd dient te worden, welke inhoud relevant is of hoe u uzelf dient te positioneren. We hopen dat de tips in dit artikel u helpen om succes te boeken! Een goed doordachte website is ook een druk bezochte website!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf