Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Trefwoorden en optimalisatie voor zoekmachines

23/10/2012 10:25:54
In 2011 heeft Business Coach web een artikel gepubliceerd met de redenen waarom een site niet verschijnt als resultaat voor de gewenste zoekterm. Wij vonden dat dit artikel pertinent genoeg was om hem met de WebSelf-community te delen. Wij bieden u daarom een vertaling aan van de lijst uit het artikel zodat u weet hoe uw site op Google verschijnt en begrijpt hoe u deze kansen kunt beïnvloeden.

Voordat u de lijst bekijkt moet u eerst uw sleutelwoorden voor zoekmachines kennen. De trefwoorden voor een zoekopdracht moeten een aantal woorden lang zijn of een korte zin die goed uw domein beschrijft. U moet u in de huid kruipen van een bezoeker van uw site. Wat zal een bezoeker in het zoekveld van Google invoeren om u te vinden? U bent zelf misschien erg bekend met de termen van uw vakgebied. Maar zal dit ook het geval zijn voor een klant? Als u bijvoorbeeld een zeer precieze activiteit heeft, zoals het inzetten van haarverlengingen, dan zal een klant eerder naar "kapper" zoeken dan naar "haarverlengingen". U moet uw activiteiten breed genoeg beschrijven om in de zoekopdracht te worden inbegrepen maar ook precies genoeg om uzelf te onderscheiden van uw concurrenten. In het gegeven voorbeeld is "kapper" een te brede term. Maar de combinatie "kapper, haarverlenging" en uw locatie kunnen genoeg zijn. Het is absoluut noodzakelijk dat u dit concept goed begrijpt en dat u relevante woorden kiest en coherent bent. Verander niet uw uitdrukking in de loop der tijd en gebruik hem altijd op dezelfde manier. Zodra u klaar bent met uw trefwoorden kunt u naar de lijst kijken.

Hier is de checklist met de punten die u in de gaten moet houden voor zoekopdrachten met uw zoektermen (een korte lijst met adviezen voor WebSelf gebruikers zal volgen):

Voor dit voorbeeld zullen we de sleutelwoorden "natuurlijke kwasten" gebruiken.

We gaan ervan uit dat deze sleutelwoorden worden gebruikt door een site die eveneens kunstmaterialen verkoopt en dat de overige gebruikte trefwoorden goede resultaten leveren voor de andere produkten. Het probleem is echter dat de zoekopdracht "natuurlijke kwasten" überhaupt geen resultaten oplevert. De sitebeheerder, of webmaster, wilt écht dat Google zijn site tussen de resultaten voor "natuurlijke kwasten" verschijnt omdat hij hierin is gespecialiseerd.

Bestaat er eigenlijk al een pagina die gewijd is aan natuurlijke borstels? Als dit niet het geval is, dan zijn de kansen kleiner dat de zoekopdracht resultaten oplevert. Dit is een veel voorkomende fout. Een webmaster moet eventueel een speciale pagina op zijn website zettten, deze pagina Natuurlijke kwasten noemen en inhoud eraan toevoegen. Google blijft een machine. Zelfs als u weet dat Google op 2 of 3 plaatsen op uw site "natuurlijke kwasten" zal vinden is dit niet per se genoeg om resultaten op te leveren voor deze zoekopdracht. Als u een pagina aan dit onderwerp wijdt zal de zoekterm al relevanter zijn.

Als alles eenmaal op zijn plaats is dan is de volgende stap de nieuwe pagina te optimaliseren voor zoekmachines. Heeft de webmaster sleutelwoorden, een titel met specifieke trefwoorden en een paragraaf die het onderwerp beschrijft toegevoegd? Is de gekozen uitdrukking op een consistente manier overal op de pagina gebruikt? Des te beter als dit het geval is. Dan voldoet u aan de normen van Google. Volgende punt.

Is de nieuwe pagina doorverwezen op de andere pagina's van uw site? Door links op uw pagina's naar deze pagina toe te voegen laat u aan Google weten dat de pagina over "natuurlijke kwasten" belangrijk is. Het is daarom belangrijk de tijd te nemen een aaantal links op de goede manier te integreren op de andere pagina's van uw site. U kunt bijvoorbeeld op een algemene pagina die kunstmaterialen bespreekt een sectie toevoegen over borstels en zeggen dat natuurlijke borstels zeer effectief zijn. Wanneer u het over borstels heeft kunt u het op het woord borstel een link naar de pagina zetten.

Deze stappen klinken eenvoudig maar ze zijn belangrijk. In het kort een samenvatting van de stappen:
 • Identificeer uw de sleutelwoorden.
 • Zoek (of maak) een pagina op uw website die gewijd is aan dit onderwerp.
 • Inspecteer uw pagina en let erop dat hij aan de volgende punten voldoet:
  1. Zorg ervoor dat een trefwoord in de titel van uw pagina staat. Om dit via de WebSelf-editor te doen, klikt u op het pictogram Pagina, dan op een pagina bewerken. Selecteer vervolgens de doelpagina. Controleer of de uitdrukking aanwezig is in de menutekst en titelpagina. Een menutekst behoort kort en bondig te zijn. Als u niet de volledige uitdrukking kunt opschrijven gebruik dan een synoniem. Het belangrijkste is dat de zoekterm zich bevindt in de titel van uw pagina, waar het aantal karakters niet beperkt wordt.
  2. Zorg ervoor dat de helft van uw sleutelwoorden zich in de meta-tag bevindt. Via de editor gaat u terug naar Pagina en selecteert u vervolgens de doelpagina en klikt op Bewerken. In het menu dat verschijnt vindt u het tabblad Geavanceerd die een veld bevat om uw zoekwoorden in te voegen. Blijf logisch en consistent. Geef maximaal 10 tot 15 woorden op.
  3. Op hetzelfde tabblad kunt een beschrijving opgeven die de sleutelwoorden bevat.
  4. Wees er zeker van dat het zoekwoord op zijn minst in één van de titels van de module staat.
  5. Wees er zeker van dat het zoekwoord op één definitie betrekking heeft en dat precies dezelfde definitie overal in de tekst wordt gebruikt. (ongeveer iedere 150-200 woorden)
 • Als u uw pagina eenmaal heeft gecontroleerd moet u ook de rest van uw site analyseren voor links naar deze pagina.
Hier is een link naar de sectie van de site Help-pagina voor meer informatie over het wijzigen van de instellingen pagina's WebSelf http://www.aide.webself.net/pages.ws

[bron]
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf