Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Staat uw telefoon roodgloeiend door website-klanten

14/01/2013 10:00:02
Een goede website biedt verschillende voordelen: medewerkers werven, potentiële klanten over uw producten en diensten informeren en de toegevoegde waarde van uw producten aan uw doelgroep laten zien... Maar voordat een MKB deze "details" in beschouwing neemt wordt verwacht dat de euros die zijn geïnvesteerd in het websiteontwerp bijdragen tot de ontwikkeling van zijn klantenkring!

Leitmotiv? Een bedrijf moet klanten aantrekken!

Bij bedrijven met een website staat de telefoon niet noodzakelijk roodgloeiend. Uit mijn eigen ervaring zijn er vijf redenen waarom de meerderheid van websites niet erin slagen prospectie aan te moedigen via hun website.

1. U bent niet vindbaar
Het is moeilijk om klanten aan te trekken als u niet vindbaar bent op het Net. Idealiter is uw website te vinden op de eerste 2 pagina's van zoekresultaten wanneer een belangrijk zoekwoord wordt gebruikt dat uw activiteiten of produkten beschrijft, zo eenvoudig werkt het. Het is misschien niet makkelijk, maar met de juiste strategie is het haalbaar. Bezoek het blog van Webself regelmatig voor tips om uw website te verbeteren Als de concurrentie in uw activiteitensector erg hoog is zal dit waarschijnlijk om meer inspanning en grotere investeringen uwerzijds vragen. Dit is heel normaal gezien het feit dat referencing, vooral in B2B (Business to Business), één van de beste reclamemiddelen is!

2. Het is moeilijk te begrijpen wat u doet
Een onduidelijke positionering (de drie w's), oftewel de afwezigheid van elementen die duidelijk uw gewenste positie in de gedachten van klanten markeren kan uitleggen waarom de niet roodgloeiend staat... Is een bezoek van minder dan 5 seconden op uw site genoeg om aan uw potentiële klant te laten zien:
- Wie u bent;
- Wat u doet;
- Wat u aanbiedt;
- En hoe u zich onderscheidt.
Als dit niet het geval is dan is het hoogst tijd om de situatie te veranderen!
Een slechte positionering of een gebrek van aantrekkingskracht van een boodschap legt over het algemeen uit waarom u telefoon stil in zijn hoekje blijft...

3. Uw telefoonnummer is niet duidelijk aangegeven
Een formulier dat ingevuld kan worden op uw contactpagina is iets wat iedere website zou moeten hebben. Maar het zal nooit een telefoonnummer vervangen dat duidelijk is aangegeven! Op veel websites wordt het telefoonnummer van het bedrijf onduidelijk of helemaal niet aangegeven. Zorg ervoor dat uw bezoekers in staat zijn snel uw telefoonnummer te vinden. Idealiter bevindt het telefoonnummer van uw bedrijf zich op alle pagina's van uw website. U moet echter ook niet een lijst geven waarop alle adressen van alle regionale en nationale bureaus van uw organisatie staan aangegeven omdat dit ontmoedigend kan zijn voor een potentiële klant. Geef één algemeen nummer en, indien nodig, zet de nummers van de verschillende afdelingen op een speciale pagina.

4. U bent te verlegen
Als uw website klanten niet tot actie aanspoort(call-to-action) is het ook niet verbazend dat klanten niet direct bellen! Op het Net, net zoals in het leven hoeft het alleen maar te vragen en u zal bediend worden! U moet niet bang zijn mensen uit te nodigen iemand van uw bedrijf op te bellen met behulp van verschillende uitdrukkingen:
- Neem contact met een van onze experts
- Vraag een offerte aan
- Plan een introductiegesprek
- Download één onze case studies (in ruil voor enkele details ... uiteraard!)

5. U heeft niet rekening gehouden met de opkomst van mobiele telefoons
Meer en meer mensen gebruiken smartphones om te surfen op het net. U bent gewaarschuwd! Als uw website niet geoptimaliseerd is voor mobiele telefoons verliest u wellicht waardevolle zakelijke kansen. Maak de belangrijkste pagina's van uw site, waaronder uw contactgegevens vallen, gemakkelijk toegankelijk en navigeerbaar via tabletten en telefoons. Het is mogelijk dat u deze pagina's opnieuw moet formatteren zodat de essentiële informatie optimaal weergegeven wordt op kleine schermen. Klanten hebben de mogelijkheid om u te bellen wanneer ze onderweg zijn.

Uw WebSelf-site wordt op mobiele telefoons in hetzelfde formaat weergegeven als op een computerscherm. Maar deelpagina's zijn niet even gemakkelijk toegangkelijk op kleine schermen. Uw contactgegevens moeten dus niet alleen op deelpagina's worden weergegeven maar ook op de hoofdpagina's! Pas uw WebSelf-site aan voor mobiele telefoons door links naar uw deelpagina's in tekstformaat toe te voegen of links naar gedeeltes van de deelpagina's en zet uw contactgegevens, zoals het telefoonnummer, groot genoeg om te worden gespot!

[Opmerking vanWebSelf.net]
Houd er altijd rekening mee dat u uw website als een verkoper moet beschouwen. Met de juiste tools, begeleiding en controle kan hij wonderen verrichten. Het goede nieuws is dat hij geen commissie vraagt voor de verrichte verkopen!

- Stephanie Kennan, blogger bij LesAffaires.com. [source]
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf