Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Schrijven op internet: Let op uw inhoud!

10/10/2012 16:41:23
Vign_ordinateurs02_180_all
Schrijven kan behoorlijk moeilijk zijn. Om te beginnen dient u inspiratie te hebben, onderzoek te doen en nog heel wat andere etapes af te leggen. Hebt u nagedacht over het doelpubliek waarvoor u wilt schrijven? Een website wordt niet op dezelfde manier geschreven als een opstel!

De webwereld heeft zijn eigen kenmerken. De internetter heeft veel keuzemogelijkheden en beschikt over een enorm informatieaanbod. U dient hem dus te lokken én zijn leven eenvoudiger maken. Enkele starttips om te vermijden dat een webtekst te zwaar wordt:

Rek een tekst niet eindeloos uit
. Webteksten dienen doeltreffend te zijn. Vermijd uitstel en kom ter zake.

Vermijd te lange teksten
. De hoeveelheid tekst die op het scherm wordt gelezen, bedraagt 25% van de hoeveelheid tekst die op papier wordt gelezen. Om te vermijden dat de lezer afhaakt (want het is bekend dat internetters niet kunnen stilzetten) en het lezen aangenamer te maken, dient u korte paragrafen met titels te gebruiken. Wanneer een deel van de tekst minder relevant is voor hem, dient hij niet alles te lezen. Met een te grote hoeveelheid tekst loopt u het risico dat uw bezoeker uw website wegklikt omdat hij uw tekst te zwaar vindt en de tekst dus niet leest.

Kies uw woorden. Door eenvoudige woorden, de actieve werkwoordsvorm en korte zinnen te gebruiken, versnelt u het leesproces. Uitdrukkingen zoals "in het kader van", die vooral dienen om een tekst mooier te maken, kunnen beter worden vervangen door "in", wat veel efficiënter is. Zo kan een zin als "In het kader van een goede werkomgeving mag er niet te veel lawaai worden gemaakt" beter worden vervangen door "In een goede werkomgeving mag er niet te veel lawaai worden gemaakt". U dient het schrijven van een webtekst te beschouwen als het voeren van een gesprek met een gehaaste vriend. Hij heeft niet de tijd om u eindeloos te laten vertellen met allerlei zinswendingen!

Organiseer uw ideeën
. Over het algemeen dient een paragraaf te worden voorafgegaan door een titel. Titels in de traditionele betekenis dienen vooral om een onderwerp te introduceren. Op een website dienen ze bezoekers te lokken. Omdat het het eerste element is dat wordt gelezen, dient u na te denken over manieren om de lezer aan te lokken. Dan gaat u verder met de sterke punten. In een verhandeling bewaart men de belangrijke punten over het algemeen tot het einde, voor in de conclusie. Op het internet is het andersom. Wanneer de lezer geen tijd heeft om tot het einde van de tekst door te lezen, kan hij dus de belangrijke informatie missen. Indien hij de belangrijke elementen in het begin meekrijgt, leest hij waarschijnlijk verder om meer te weten te komen. Indien een deel te lang wordt, kan het interessant zijn om ondertitels te gebruiken.

Wees direct. Laat uw ideeën niet alle mogelijke richtingen uitgaan. Vermijd ingebedde zinnen. Om doeltreffender te werk te gaan, hanteert u de formule "één idee, één zin". Dat is moeilijk in het begin, maar het is de moeite waard. Om te oefenen, schrijft u de zin eerst zoals u het aanvoelt en herleest u het nadien. Bij elke herlezing dient u uw woordkeuze in vraag te stellen. Is dit het meest slagvaardige woord? Is dit deel van de zin echt nodig? Gaat het om een volledig nieuwe zin? U zult al snel merken dat doeltreffend schrijven directer, pakkender en handiger is voor de weblezer! De ideale zin mag niet meer dan 15 woorden bevatten.

Denk aan uw sleutelwoorden. We steken het niet onder stoelen of banken: een groot deel van de inhoud dient uw sleutelwoorden te bevatten. Deze zijn een belangrijke stimulans voor uw positionering in de zoekmachines (Google). De inhoud van uw website is de beste plaats om deze woorden onder te brengen. Indien automotors deel uitmaken van uw activiteitensector en dit sleutelwoord niet op uw website staat, vindt men u nooit! U dient uzelf dus te herhalen zonder te wijdlopig te worden. Uw teksten dienen 50% herhalingen en 50% informatie te bevatten!

Wanneer uw teksten relevanter zijn ten aanzien van hun omgeving, zult u een meer doeltreffende website hebben. Uw bezoekers worden op die manier tevredengesteld en zullen de informatie op uw website regelmatiger bekijken! Een goede inhoud leidt tot een goede website! En kruip nu maar achter uw toetsenbord!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf