Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Klantentrouw op internet: de belangrijkste punten

27/08/2013 09:10:26
Vign_klantenblogpng_all
Het is altijd goedkoper bestaande klanten te houden dan nieuwe te verwerven. Hier zijn een aantal tips om klanten op uw website terug te laten komen en vaste klanten/bezoekers van ze te maken. 
 
1. Regelmatig het aanbod varieren 

Laat regelmatig nieuwe producten op uw website zien om de interesse van uw klanten vast te houden. U kunt bijvoorbeeld een sectie Nieuw op uw website zetten en hiervoor een diapresentatie gebruiken. Bovendien helpt dit bij uw referencing omdat u regelmatig nieuwe inhoud op uw website zet. Zoekmachines zijn dol op dit soort "nieuwe" inhoud. U kunt ook gebruik maken van een nieuwsbrief of één van de verschillende sociale netwerken om uw klanten te informeren over uw nieuwe producten of diensten. 

2. Terugkomende kopers aanmoedigen 

Moedig uw klanten aan trouw te worden door ze voordelen aan te bieden bij herhaalde aankopen. U kunt bijvoorbeeld de leveringskosten voor uw rekening nemen of een korting op (bepaalde) producten geven. Of u kunt kortingscodes gebruiken voor vaste klanten. Er bestaan verschillende combinaties aanbiedingen om uw klanten aan te moedigen.
  
 
3. Gerelateerde verkoop gebruiken 

Als een klant een produkt koopt kunt u hem extra producten voorstellen door de optie "Gerelateerde verkoop" in uw webwinkel te gebuiken. Als u bijvoorbeeld ketingkjes verkoopt kunt u de bijpassende oorbellen voorstellen .  
 

4. Bouw een langdurige relatie op met uw klanten

Een goede relatie met uw klanten is erg belangrijk. Als u een goede verstandhouding opbouwt heeft u meer kans dat klanten terugkomen om andere producten te kopen. Denk erover na een blog  te beginnen , een forum toe te voegen of misschien een Facebook pagina voor uw bedrijf op te zetten. Dit kan erbij helpen om makkelijker met uw klanten te praten. Het is goed om transparant voor uw klanten te zijn door op klantenservice te mikken. Hiermee kunt u een vertrouwensband opbouwen en laten zien dat u snel kunt reageren.  Een proactieve houding laat zien dat u een winkelier bent die vertrouwbaar is. Als bestellingen zijn afgeleverd kunt u klanten terugbellen om hun reacties te verzamelen en na te gaan of ze tevreden zijn met uw produkt of diensten. Dit soort acties makkelijk opzetten. U kunt ze ook aanmoedigen  hun commentaren te geven via uw website. Door proactief een follow-up uit te voeren zullen uw klanten eerder terugkomen en andere producten kopen. En ze zullen ook over hun positieve ervaring in hun omgeving praten. 
Gepost door Matthieu •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf