Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Het belang van het succespercentage

26/10/2012 09:25:44
We kijken te vaak naar de statistieken van onze site zonder te begrijpen wat ze precies betekenen. U moet rekening ermee houden dat het aantal bezoekers één ding is maar dat het succespercentage niet hetzelfde betekent... en het is uiterst belangrijk dit percentage te optimaliseren!

Het succespercentage is volgens Stephane Guérin, performance- en web-strategie consultant:
"Het percentage van bezoekers die een specifieke actie zullen verrichten, zoals het kopen van een product, het invullen van een formulier of het downloaden van een bestand."
Wanneer we een website hebben is het ons doel dat bezoekers acties uitvoeren zoals bijvoorbeeld aankopen doen, contact met ons opnemen of bestanden downloaden. Het succespercentage geeft ons min of meer het aantal bezoekers die deze acties hebben uitgevoerd ten opzichte van het totaal aantal bezoekers. Guérin zegt:

Guérin zegt:
"Over het algemeen wordt de graad verbonden aan de actie van kopen. De transformatiegraad is veelzijdig en kan nuttig zijn voor het meten van het rendement van verschillende aspecten van een website. Het is belangrijk om in gedachten te houden wat het doel is van de website: Verkoop? Informatief? Een potentiële klant ertoe te brengen u te bellen? Technische ondersteuning?

We willen dat een bezoeker gebruik maakt van de website afhankelijk van de doeleinden. Wij berekenen het succespercentage volgens de formule: het aantal keer dat een actie wordt uitgevoerd per totaal aantal bezoekers.

Hoe kunt u het succespercentage interpreteren? Afhankelijk van de context en het doel van uw website kan het succespercentage op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Een online webwinkel bijvoorbeeld: Dit is het typische voorbeeld van een retailer die online produkten aanbiedt. De bezoeker bekijkt de catalogus, voegt produkten toe aan zijn winkelwagen, en gaat ten slotte naar de kassa. Deze bezoeker is dus eigenlijk een koper.

Een informatieve site: Een informatieve site verkoopt niets maar heeft als doel informatie te leveren. Een goed voorbeeld is een toerismewebsite die zijn brochures online wil promoten? De bezoeker zal dus zoeken naar digitale brochures en deze downloaden. De bezoeker is dus een potentiêle toerist geworden."

U hoeft niet ontmoedigd te zijn als u weinig bezoekers heeft. Als u bijvoorbeeld slechts 3 bezoekers heeft gehad maar wanneer 2 van de bezoekers wat hebben gekocht op uw online winkel, dan heeft u een succespercentage van 67% [(bezoekers die koper zijn geworden/ bezoekers) x 100], wat opmerkelijk hoog is! Een normaal succespercentage bevindt zich normaal gesproken tussen 1 en 5%! Dit betekent dat uw site zeer goed is opgezet en dat deze effectief is. Wat ontbreekt zijn bezoekers.

Om het verkeer te verhogen zijn er verschillende mogelijkheden: Advertenties via Google Adwords of andere lokale advertenties, webpositioneringstrategieën of via sociale netwerken, etc.! Het hangt vooral van van uw omgeving of industrie af. Vergeet niet om accounts op social netwerken voor uw bedrijf of webwinkel te creëren. U kunt uw producten op YouTube laten zien, de foto's van uw producten of kantoren op Flickr of Picasa zetten, of Google en een Facebook-pagina maken. Als u een kunstenaar bent kunt u een account op DeviantArt en Tumblr maken! Elke account die u heeft en naar uw site verwijst levert verkeer op. Als u dit combineert met een strategie waarin u gebruik maakt van betaalde maar goed gerichte reclame, dan kunt u heel ver komen!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf