Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Een website is niet een brochure: Verschillende communicatiestijlen

20/11/2012 09:40:09
Vign_dfg_all
Iedere media is onderworpen aan zijn eigen regels en beperkingen. Wanneer u uw eigen bedrijf heeft bent u eraan gewend altijd één duidelijk bericht te verspreiden via verschillende media op dezelfde manier omdat dit nou eenmaal tijdbesparend is. Het is inderdaad belangrijk dezelfde algemene boodschap te handhaven maar het gebruiken van dezelfde methode is niet optimaal. Een radioreclame kan niet hetzelfde zijn als een televisiereclame vanwege het beperkte visuele karakter van de radio. Hetzelfde geldt ook voor een website wanneer we deze vergelijken met een folder of poster. Een website is een geîntegreerde omgeving met meerdere facetten terwijl een brochure statisch is. U kunt dus niet dezelfde tekst uit uw brochure knippen en in uw site plakken!

Het komt erop neer dat een website een interactief medium is en dat de manier waarop een consument reageert op een boodschap anders is. De mate van aandacht is vaak verdeeld en elk woord moet dus tellen en een webstrategie weerspiegelen. U moet in staat zijn om uw tekst aan te passen aan het web. Hier zijn enkele tips:
• Gebruik korte alinea's;
• Gebruik opsommingstekens voor lijsten;
• Gebruik werkwoorden die een actie uitdrukken;
• Houd uw zinnen kort en krachtig;
• Vermijd woorden die te lang of te complex zijn;
• Voor meer tips, zie het artikel Schrijven op internet.
Met deze tips kunt u een website opzetten die kort en bondig is. Als de tekst te lang is dan zal deze vaak helemaal niet gelezen worden door bezoekers. Het is beter de lange teksten te bewaren voor uw promotionele brochures of voor rapporten die zich richten op mensen die u al kent. Uw website is eerder een manier om uzelf voor te stellen aan bezoekers. Sterker nog over het algemeen kost het 25% meer tijd voor een persoon om de inhoud te lezen op een site dan op papier!

Houd er rekening mee dat communicatie op het internet, vooral in een blog of een website anders is dan in andere media. Het belangrijkste verschil is dat u reacties kunt krijgen! Een brochure is niet erg interactief! Het normale proces van online communicatie is: 
Scrijven--> Verspreiden --> Luisteren--> Reageren
De communicatie op papier stopt meestal na de etape van verspreiden. Maar bij online communicatie begint daarna pas het grootste gedeelte van het werk. Dit komt omdat het mogelijk is om in het openbaar, direct op uw site, te reageren op uw inhoud en deze te delen. Het is dus belangrijk om uw ogen open te houden om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Als iemand iets over uw site of één van uw produkten zegt, of het nou gaat om een reactie op uw site of op een openbaar forum, is het belangrijk voor u om adequaat en snel te reageren. Als u bijvoorbeeld nooit antwoord op een negatieve commentaren dan krijgt u nooit de kans om uzelf te verdedigen. Een reactie is genoeg om ervoor te zorgen dat consumenten een negatief beeld van u krijgen. U kunt een Google-melding aanvragen voor de naam van uw site of uw bedrijf. Op deze manier krijgt u een melding iedere keer dat een inhoud die uw zoekwoorden bevat wordt geïndexeerd door Google. U kunt dus overeenkomstig reageren. Vergeet niet om de mensen die goede dingen over u zeggen te bedanken. Een korte "Dank u wel" kan ook helpen bij het opbouwen van een een goed merk!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf