Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Een succesvolle Facebook-strategie

30/05/2013 09:14:00
Facebook maakt deel uit van het dagelijkse leven van mensen. Het is dus logisch de sociale media-gigant te willen gebruiken om bekender te worden. Omdat Facebook populair is en niet iedereen deskundig is op dit vlak, leek het mij handig u een aantal tips mee te geven om met een succesvolle online strategie van start te kunnen gaan.

Om te beginnen bestaat er op de website van de sociale media-gigant een groot verschil tussen een bedrijfsprofiel en een bedrijfspagina! Een profiel is hetzelfde als een persoonlijke pagina voor uw activiteiten te gebruiken. Uw volgers moeten u eerst als vriend toevoegen voordat ze uw pagina kunnen bekijken, wat dus onhandig is om een goed contact op te bouwen. Bovendien kunt u niet de statistieken van uw status updates bekijken of promotietools gebruiken. Daarnaast moet u zich van uw persoonlijke profiel uitloggen om uw bedrijfsprofiel te beheren en andersom, wat onhandig is. De Bedrijfspagina is bedoeld voor professionnele activiteiten. Ze kunnen met een of meerdere accounts beheerd worden en u heeft reclameopties voor uw pagina en iedere status update, volledige statistieken en beheerstools die erg belangrijk zijn voor uw succes. Als u momenteel een individuele account gebruikt, dan kunt u deze het beste sluiten en op de juiste manier een pagina opzetten.

Nadat uw pagina is opgezet moet u niet vergeten dat het als een onafhankelijk element deel uitmaakt van een groter geheel. Het is een onderdeel van uw internetstrategie en het doel hiervan is het aantal bezoekers op uw website te verhogen, waar u beslist wat er gebeurd. Waarom is het belangrijk het aantal "Vind ik leuk"-jes in de gaten te houden? Nou, omdat ze uw reputatie verhogen, omdat ze bij uw professionnele identiteit horen en omdat u hiermee een breder publiek kunt bereiken. Als mensen uw pagina volgen op Facebook kunt u ze iedere dag via uw updates bereiken. Als ze bovendien een reactie achterlaten of uw status delen, dan wordt dit op hun muur weergegeven en gaan hun vrienden misschien op uw pagina kijken naar uw status updates.

Als beheerder van een bedrijfspagina kunt u met mensen in contact komen door updates met akties te delen, video's of plaatjes te posten, links te delen of anders evenementen te organiseren. Deze ideeën kunnen gebruikt worden als onderdeel van een online marketingsstrategie. Het is nuttig iedere dag een status update achter te laten zodat volgers regelmatig uw updates zullen lezen.

Via updates kunt u informatie doorgeven aan uw volgers of nieuwe mensen aantrekken met een mogelijke interesse voor uw merk of activiteit. Om reacties van uw volgers te ontvangen kunt u ze ertoe brengen tot actie over te gaan! Updates met "Maak de zin af" werken over het algemeen goed om reacties uit te lokken. U kunt hun interesse voor uw activiteiten, merk of produkt opwekken door een verbinding te maken met iets wat tot hun verbeelding spreekt zoals hun dagelijks leven. U komt niet in contact met uw klanten door met ze te praten maar door naar ze te luisteren. Door de juiste vragen te stellen kunt u reacties opwekken en ze bij een discussie betrekken! U kunt uw updates ook gebruiken om nieuws door te geven. Het is een goede manier om uw volgers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van uw activiteiten. U kunt aan volgers vragen op een update te reageren met "Vind ik leuk" als "X". Dan hebben we het over status updates die lijken op "Als u tevreden bent met uw online aankoop klik dan op Vind-ik-leuk". Dit soort zinnen nodigen mensen uit te reageren zonder moeite te hoeven doen. Wanneer iemand overigens uw status update leuk vindt dan wordt deze informatie doorgegeven aan zijn vrienden en hop! Een kleine inspanning die goede reclame oplevert!

Met Facebook kunnen paginabeheerders aanbiedingen en kortingen delen via een knop op de pagina. U vindt de knop hiervoor bij het veld voor de status updates en hiermee kunt u bijvoorbeeld een kortingscode van uw webwinkel direct met uw Facebook-volgers delen. Deze manier van toegevoegde waarde aanbieden is een uitstekende manier om uw verkopen te stimuleren!

Foto's en videos horen er vanzelfsprekend bij. Als ze grappig zijn dan zullen mensen deze delen omdat ze geestig zijn. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om virale of komische inhoud te maken! U kunt ook voor een campagne of wedstrijd kiezen door een plaatje op uw pagina te delen. Door afbeeldingen te delen op hun muur kunnen mensen meedoen aan een wedstrijd en kunnen een prijs - die u zelf natuurlijk uitkiest - winnen. Dit soort wedstrijden zijn makkelijk te organiseren omdat u alleen maar een afbeelding maakt en een aantal spelregels vast hoeft te stellen: De te winnen prijzen, de voorwaarden en de spelregels voor de afloop van de wedstrijd. Als het plaatje eenmaal online staat, kunnen uw volgers hem delen en huppakee! Nogmaals verhoogt u uw volgers door een buzz te genereren voor uw pagina en uw website!

Door links te delen biedt u toegevoegde waarde en laat u aan uw volgers zien dat u een deskundige professional bent. U kunt links naar interessante artikelen delen en zelfs wetenswaardige ontwikkelingen binnenin uw activiteitensector doorgeven, zoals nieuws of andere informatieve artikelen... Mogelijkerwijze kunt u de artikelen van uw eigen WebSelf blog delen op uw Facebook-pagina. Deze laatste manier heeft als voordeel dat uw pagina regelmatig en direct in verband staat met uw website, bovendien laat u uw vakkennis aan uw volgers zien.

Tot slot kunt u ook evenementen organiseren - als dit geschikt is voor uw bedrijf - door geïnteresseeren uit te nodigen u in het echte leven te ontmoeten, wat u een een persoonlijke uitstraling geeft en tegelijkertijd uw activiteit promoot. Het is echter geen goed idee een borreltje in uw stamkroeg te organiseren! U kunt natuurlijk een online VIP-evenement organiseren waar deelnemers bijvoorbeeld een kortingscode ontvangen. U kunt ook een overleg via Skype organiseren, een webinar of een chat met uw volgers! Heeft u een uitverkoopsweekend gepland voor Vaderdag? Dan kunt u hier reclame voor maken door het evenement "Weekendknaller voor Vaderdag!" op te zetten om uw volgers aan deze dag te herinneren. Als u een zakelijke borrel kunt organiseren en uw vaste klanten hiervoor kunt uitnodigen, des te beter, en waarom ook niet! Maar hedendaags met het Internet kunt u het beste verder denken en u richten op online evenementen. Dit heeft een veel grotere impact en ook meer deelnemers... voor minder geld!

Vergeet niet gebruik te maken van Facebook reclames en de krachtige uitwerking die ze op het juiste publiek hebben. Het is een goedkope en goede manier om op internet succesvol te zijn, maar als uw pagina niet interessant is dan zullen de kosten hiervoor niet gerechtigd zijn. Gebruik de tips van dit artikel om uw pagina levendig te maken en uw volgers te krijgen. Als u eraan gewend bent regelmatig uw status te updaten, maar als uw Facebook strategie zich naar uw smaak niet snel genoeg ontwikkelt, kunt u altijd overgaan op betalende reclame! Vergeet niet een Likebox (in de widgetmodule) toe te voegen aan uw website om een directe verbinding met uw Facebook pagina te hebben!

Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf