Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

Een site maken : De eerste stappen!

05/02/2013 09:00:48
Vign_fotolia_38380192_xs_all
Kleine bedrijven schrikken vaak weg voor de kosten voor het ontwikkelen van een website en een online marketingsstrategie of erger nog ze zijn van mening dat een website overbodige luxe is, onnodige rotzooi. Als we echter kijken naar onze levensgewoonten dan is het duidelijk dat het web een steeds centralere rol hierin speelt. 78% van de internetgebruikers zoeken eerst online naar produkten eer ze deze in de winkel de kopen. 97% van de consumenten zoeken lokaal bedrijven op internet op voordat ze er naartoe gaan. 82% van de zoekopdrachten op internet zijn gevolgd door een bezoek aan een plaatselijke winkel of een gesprek. Maar ... in werkelijkheid hebben slechts 44% van de klein- en middelgrote bedrijven in Noord-Amerika een website.

De overige 56% zijn nog steeds bang of hebben een excuus: "Ik weet niets daarvan.", "Ik heb geen tijd.", "Het is te duur.", "Ik heb al een heb Facebook-account, ik ben in orde." Wat is uw excuus? In 2013 is geen van deze excuses een geldige reden. Er bestaan verschillende oplossingen om op een eenvoudige, intuïtieve en betaalbare wijze een website op te zetten en vervolgens een e-reputatie te ontwikkelen of een e-marketing campagne te lanceren voor het bekendmaken van de site. En dit alles zonder zich te ruïneren. Een Facebook-pagina zal nooit een website vervangen. Het kan deel uitmaken van een strategie voor het ontwikkelen van e-reputatie, maar de pagina moet niet centraal staan.

Ten eerste, het opzetten van uw site. Waar moet u mee beginnen? Men zegt vaak: "Als je iets goed wil doen, moet je het zelf doen" en heel vaak heeft deze uitdrukking zichzelf bewezen. Zelfs als u niet een computertechnicus bent is het tegenwoordig mogelijk om zelf uw site te creëren en te onderhouden. Één van de meest eenvoudige oplossingen is een online website-editor te gebruiken, zoals bijvoorbeeld WebSelf.net. U kunt ook gebruik maken van de diensten van een webmaster, maar het probleem is vaak dat u voor elke kleine verandering vaak diep in uw zakken moet tasten! En iedereen wil graag zijn geld in zijn portemonnee houden!

Met een online-editor zoals WebSelf kunt u een abonnement voor een zeer lage prijs kiezen en u kunt in een paar dagen uw online bedrijf opstarten. Ieder abonnement dekt bij uitbaat alle technische kwesties af zoals de hosting, domeinnaam, de toegang tot de site en technische ondersteuning. De editor zelf is eenvoudig te gebruiken en de leerdrempel is zo laag mogelijk gelegd. Wij zullen u nooit vragen om een HTML-script in elkaar te zetten of te begrijpen wat JavaScript betekent. Niks van dat alles! WebSelf werkt met modules, tekstmodules om tekst toe te voegen, afbeeldingsmodules om afbeeldingen toe te voegen, enz... Kortom: het bouwen van uw website moet niet ingewikkelder dan het maken een Word-document!

Vervolgens moet u uw site maken. Dat is niet gemakkelijk als u het nog nooit heeft gedaan! Er bestaan verschillende regels voor het schrijven en maken van siteinhoud en deze kunnen u een helpen een hoop geld te besparen en uw naambekendheid vergroten. U kunt het beste nog voordat u een afbeelding invoegt of een zin op uw website typt nadenken over de zoekwoorden die u wilt gebruiken. We komen weer terug op Google, want dit is een belangrijk onderdeel van uw marketing en als u er op een intelligente manier gebruikt van maakt, is het ook gratis! Als u over uw sleutelwoorden nadenkt zet u zich op de plaats van een onbekende. Hoe zal deze u op Google kunnen vinden? U kunt het beste niet slechts één woord maar een gerichte uitdrukking gebruiken die nauw verwant is aan uw bedrijf. Houd in gedachten dat de gemiddelde Google-zoekopdracht 4,29 woorden bevat! U kunt dus zonder probleem een korte zin als sleutelwoord gebruiken. "Shopping" is zeker niet een goede keuze voor een goede positie!

Zodra uw sleutelwoorden zijn uitgekozen gaan we met de inhoud aan de slag. Uw concurrenten kunnen een voordeel zijn als u niet direct een idee heeft. We hebben het niet over plagiaat plegen maar eerder om te zien wat er gebeurt in uw omgeving! U moet zich aan uw markt aanpassen om succesvol te zijn. Het is ook belangrijk in het achterhoofd te houden dat uw bezoekers zo min mogelijk na moeten denken tijdens het maken van uw website. Organiseer netjes uw inhoud met paragrafen en duidelijke titels en koppen. Plaats ook teksten die tot actie aansporen ("call-to-action"). Door mensen te stimuleren een specifieke actie uit te voeren geeft u ze een zetje in de juiste richting. Waar dient uw site toe? Wilt u dat uw bezoekers u bellen? Laat het ze zien! Een knop met de tekst "Ons bellen" is de beste manier om telefoongesprekken aan te moedigen.

Verwaarloos niet uw spelling en het gebruik van een heldere woordenschat. Zorgvuldig gespelde woorden zullen u helpen op het gebied van SEO, uw professionele uitstraling en het gebruik van een woordenschat die past bij uw doelpubliek is belangrijk. We spreken niet iedereen op dezelfde manier aan!

Een blog aan uw site toevoegen is een pluspunt, maar u moet met verschillende dingen rekening houden voordat u hiermee aan de slag gaat. Heeft u wel genoeg tijd om een blog te bij te houden? Als het antwoord nee is, maakt u zich dan geen zorgen! Een blog is een verplichting die u aangaat voor de lange termijn. U moet regelmatig nieuwe inhoud posten als u wilt dat het werkt. Ook moet worden vermeld dat een blog een goede bron van verse inhoud voor Google is. Door op een regelmatige basis items toe te voegen, zet u nieuwe bronnen met trefwoorden op uw site. Als u bovendien over uw blog nadenkt ontwikkelt u een richtlijn voor uw inhoud, en geeft u deze zijn eigen identiteit. En door relevante onderwerpen toe te voegen, voegt u niet alleen inhoud aan uw site toe, maar u ontwikkelt ook een lezerskring die zal terugkeren naar uw site en trouw zal zijn. Als uw artikelen na verloop van tijd worden gelezen en gewaardeerd zult u een reputatie opbouwen als een expert binnen uw vakgebied. Dat is een toegevoegde waarde voor uw bedrijf of onderneming!

Een website of blog maken betekent ook dat u tussen alle andere sites op het web aanwezig bent. U moet dus ook goed uw referencering overwegen, oftewel u positie op Google. Google geeft u een positie in de zoekresultaten afhankelijk van uw PageRank die zichtbaar is in de Google toolbar. Het is een cijfer op een schaal van 1 tot 10, die aan uw site is gegeven op basis van bepaalde criteria. Een hiervan is het aantal links die naar u verwijzen. Een PageRank van 2 of 3 is uitstekend voor een kleine site of een blog. Doordat u zich als een expert binnen uw vakgebied positioneert met behulp van uw artikelen en het constant toevoegen van nieuwe inhoud, heeft u de kans dat mensen uw artikelen delen. Dit kan via sociale media gebeuren of via hun eigen blogs. Dit genereert links naar uw site. Deze links worden geteld als stem. Hoe groter het aantal stemmen en hoe zwaarder het gewicht van de stemmen is, hoe beter uw site gepositioneerd zal zijn. U kunt ook het aantal links naar uw website verhogen door links uit te wisselen met partners of andere sites binnen uw vakgebied.

Zodra uw site online is en uw blog regelmatig wordt bijgehouden bent u nog niet klaar. Om een website te hebben die goed werkt is het natuurlijk nodig deze goed te managen. U heeft hiervoor een dashboard met statistieken nodig die de status van uw website weergeeft. Het is belangrijk uw statistieken te analyseren. Het is niet voldoende om tevreden te zijn met het aantal unieke bezoekers dat u heeft, maar u moet ook tussen de regels doorlezen. Als uw bounce rate bijvoorbeeld te hoog is(bijvoorbeeld 70-100%) dan is er iets aan de hand. Als u 100 bezoekers heeft maar uw bounce rate 98% is, dan zijn er maar 2 mensen die daadwerkelijk de tijd nemen om uw site te bekijken! Verschillende factoren kunnen uw bounce rate beïnvloeden: slecht georganiseerde inhoud, geen "call-to-action" activiteiten of uw aanbod is niet duidelijk genoeg, enz.. Het is daarom noodzakelijk om uw site te testen en wijzigingen aan uw site aan te brengen om de retentie van uw bezoekers te verhogen.

In combinatie met uw website kunt u een zeer betaalbare marketingstrategie opzetten met behulp sociale media of met een kleine (betaalde) reclamecampagne. Neem de tijd om uw wensen en uw doel te evalueren voordat u zich hals over kop in het avontuur stort omdat het idee erg populair is. Uw Blog, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, StumbleUpon het is makkelijk om in alle sociale netwerken verdwaald te raken. Richt u op de belangrijkste netwerken, voor uw doelgroep, om uw platforms variëren en uw naambekendheid te verhogen. Let op dat u zich niet als een verkoper gedraagt op de sociale netwerken want anders zullen uw berichten in de vergetelheid vallen. U moet op sociale media inhoud aanbieden die relevant is en waarde aan uw boodschap geeft. Deel informatie over uw bedrijf, geef deskundig advies, bespreek de actuele gebeurtenissen, maar verlies niet uw doel en uw stem uit ogen!

Vergeet niet dat het opstarten van activiteiten of een site altijd veel moeite vereist in het begin. Laat u niet ontmoedigen en blijf gefocust op uw doel! Honderden middelen zijn online beschikbaar en onze technische ondersteuning beschikt over een tal van middelen om u te helpen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u dit nodig acht!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf