Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

De beroemde Calls-to-Action...

04/03/2013 09:46:39
Het leven is alles altijd wanneer u een kaart heeft om de weg wijs te worden, of niet soms? Het is altijd makkelijker de route te vinden met behulp van borden en wegwijzers. Wat vaak vergeten wordt is dat dit principe ook geldt voor dingen in het dagelijkse leven zoals bijvoorbeeld op uw website! U heeft hoe dan ook zeker weten een doel voor ogen en dit is waarschijnlijk de reden waarom u een site heeft... Maar heeft u nagedacht over een kaart voor uw bezoekers?

Op dit blog het ik al vaker de term Calls-to-Action aangehaald. Ik denk dat het een goed idee is zich wat meer in te diepen over dit onderwep. Laten we beginnen uit te leggen wat nou precies een call-to-action is. De term kan vrij worden vertaald een oproep tot actie, een uitnodiging om iets te doen, omdat een sitebezoeker onbewust eraan gewend is zo weinig mogelijk na te denken tijdens het surfen. Deze actie kan zich realiseren door een actie die zo simpel is als het plegen van een telefoontje of online iets te kopen. Als webmaster kunnen deze twee punten precies de dingen zijn waar u zich op richt. Het kan ook erom gaan uw bezoekers uit te nodigen uw promotionele video's te bekijken! Bovendien is het zeer gemakkelijk om een ​​call-to-action te verzinnen. U kunt zich de vraag stellen "Wat wil ik dat mijn bezoekers willen?" Als het antwoord bijvoorbeeld is "Ik wil dat mijn bezoekers mij via de telefoon kunnen opbellen" dan kunt u ze dit zeggen! Het is voldoende om een module "Bel ons!" toe te voegen met vermelding van uw telefoonnummer. Om dit aan uw bezoeker te vragen is vaak overduidelijk en dit leidt er juist toe dat we vergeten dit op onze site te zetten en toch is dit een uitstekende praktijk. Beschouw een Call-to-Action als een wegwijzer op uw site. Zonder een wegwijzer zou de reis toch via veel meer bochten verlopen of niet soms?!

In het algemeen beschouwen we dat iedere site naar een doel streeft en dat de inhoud hier een weerspiegeling van is. U kunt bijvoorbeeld wensen: Bekend te worden, uw klantenkring uit te breiden, online te verkopen, een dienst aan te bieden, offerte aanvragen ontvangen, artikelen te delen, enz. Al deze doelen zijn van toepassing op een website die zichzelf respecteert. Natuurlijk kunt u ze combineren! Vaak hebben bepaalde pagina's van uw site een specifieke doelstelling, zoals bezoekers uit te nodigen contact met u op te nemen. De rest van uw site kan bijvoorbeeld bedoeld zijn voor de online verkoop. Het kan dus nodig zijn om over meerdere Calls-to-Action na te denken zodat uw bezoekers zich kunnen veranderen in potentiële klanten. Als op één pagina meerdere Calls-to-Action staan hoeft u ze alleen maar te prioriseren: de meest belangrijke moeten in het oog springen maar de overigen kunnen wat subtieler zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat uw site al een aantal Calls-to-Action bevat die u daar niet met opzet heeft neergezet. Ze beginnen langzaam maar zeker te behoren tot de inhoudstandaarden van een goede website zonder er echter al te veel aandacht aan te besteden. Een Call-to-Action kan bijvoorbeeld een lichte hint zijn een "Bel-ons"-module toe te voegen vergezeld van uw telefoonnummer, een link naar een andere pagina op uw site (klik hier) of een contactformulier. Elk van uw pagina's behoort zijn eigen Call-to-Action te bevatten. Als u een pagina op uw site heeft gezet dan was dit waarschijnlijk niet voor niks.(Er van uitgaand dat uw site goed opgezet en gestructureerd is). Deze reden staat waarschijnlijk in verband met uw klanten. U kunt zich de vraag stellen: "Wat zal deze pagina mij opleveren en hoe kan ik mijn klanten naar dit doel toesturen." Als u niets op uw pagina heeft staan om deze vraag te beantwoorden dan moet u de Call-to-Action hiervoor toevoegen.

Hier zijn een aantal tips voor geslaagde Calls-to-Action (Bron: HubSpot):

1. De grootte is een belangrijk punt!
Het doel van een Call-to-Action is aandacht te trekken en mensen bij de hand te nemen. Het is daarom nodig dat uw link, knop of module groot genoeg is om de aandacht van de beoeker aan te trekken.

2. Houd het simpel
U heeft misschien wel is van de uitdrukking "Minder is soms meer" gehoord. Dit geld ook voor uw Call-to-Action. Overdrijf uw verzoek niet en geef hem genoeg ruimte. Als u hem scheidt van de rest van uw inhoud zet u hem op een natuurlijke manier naar voren.

3. Kies de juiste plaats
Zorg ervoor dat uw Calls-to-Action op zichtbare en toegankelijke plekken staan zonder dat bezoekers de pagina moeten afscrollen. Plaats ze zoveel mogelijk bovenaan de pagina. Als u ze op onopvallende plaatsen zet, zal de Call-to-Action niet zo effectief zijn en loopt u het risico dat ze over het hoofd worden gezien. Wegwijzers zijn immers niet verborgen langs de weg!

4. Gebruik elementen met contrast
Of het nu gaat om een Call-to-Action met tekst, beeld of modules, de kleuren of elementen moeten contrasteren met de rest van uw site of de rest van de aanroep.

5. Probeer onconvetionele vormen
De meeste Calls-to-Action zijn vierkante knoppen. Waarom zou u niet iets verder gaan en een pijlte, een etiket of een boekrol gebruiken. Door een beetje originaliteit te gebruiken zal uw bezoeker eerder ertoe gebracht worden deze te lezen aangezien hij er zeker van is dat het niet om een reclamebanner of een ander minder interessant graphisch element gaat.


6. Aarzel niet om uw bezoekers rond te leiden
U kunt een gids zijn! Aarzel niet als uw grafische indeling het toestaat pijlen of andere directionele elementen te gebruiken om de weg aan te geven aan uw bezoekers. Deze pijlen zijn een goede visuele aanduidingen voor het oog. Een ander punt: Als u een foto van een persoon toevoegt op een pagina dan zal het oog van de bezoeker geneigd zijn zijn blik te volgen. U kunt dus ervoor zorgen dat de persoon in de foto kijkt naar de plek waar u wilt dat uw bezoekers kijken want ze volgen op een natuurlijke manier zijn blikrichting!

7. Denk aan tekst liever dan aan een afbeelding
Mensen die op zoek zijn naar belangrijke informatie zullen in de tekst zoeken en niet in de afbeeldingen. Op een onbewuste manier heeft ons surfgedrag ons ertoe geconditioneerd automatisch beelden aan "overbodig" te verbinden zoals reclame of leuke maar niet nodige elementen. Maak dus speels gebruik van tekst voor uw Call-to-Action. Zorg ervoor dat u gebruik kunt maken van een duidelijke tekst die eenvoudig en direct is zodat uw potentiële klanten niet nadenken. "Klik hier" is veel duidelijker dan "Volg de link hieronder voor meer informatie»

Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf