Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

5 misvattingen die kleine bedrijven over sociale media hebben

20/11/2012 09:41:18
Vign_fds_all
Er zijn veel misvattingen rondom social media. Wanneer u een klein bedrijf heeft kunnen deze ideeën uw e-reputatie schadigen of juist daarentegen worden gebruikt om uw internetcontacten te informeren van een meeting waar ze met elkaar kunnen babbelen! De site Mashable publiceerde een lijst van vijf punten met misvattingen die MKB'S hebben van sociale media. Omdat deze informatie van interesse is voor een groot deel van onze klantenkring hebben wij de lijst vertaald vanuit het Engels van de site Mashable om u erbij te helpen uw sociale marketing te bevorderen!

Facebook telt meer dan 900 miljoen gebruikers. Er zijn meer dan 200 miljoen gebruikers op Twitter. Dan is er ook nog Pinterest de Benjamin van de familie. En dan hebben we nog niet eens Tumblr, Google+, LinkedIn en andere sites meegeteld.

Geconfronteerd met deze realiteit, is het moeilijk voor MKB's zich niet verward te voelen tegenover het panorama van sociale media. Het probleem is echter dat sommige kleine bedrijven zich inschrijven en fundamentele fouten begaan. Hier zijn vijf voorbeelden van fouten die veel worden begaan en hoe u ze kunt vermijden.

1. Sociale netwerken zijn niet bedoeld voor rechtstreekse verkoop
Dit feit is waarschijnlijk het moeilijkst te verteren voor een MKB omdat ze niet over een groot marketingbudget beschikken. Elke cent telt en we zijn allemaal opgeleid om elke potentiële klant tot een aankoop te brengen. In de wereld van de sociale netwerken is het echter nodig een subtielere aanpak te gebruiken wat dus betekent dat er geen knop KOPEN of te duidelijke advertentie mag zijn.

Als uw sociale marketingstrategie alleen op verkoop en marketing is gericht dan pakt u het verkeerd aan. Ja, u sociale media als verkoopmiddel gebruiken en op deze manier uw inkomen verhogen. U moet echter niet 100% van de tijd hier op gericht zijn. Een goede vuistregel: Slechts 5 tot 10% van uw sociale inhoud (uw Tweets, status, etc.) moet zelfpromotie bevatten.

Het gebruik van sociale media behoort gericht te zijn op het opbouwen van een vertrouwensband met gebruikers. Dit betekent dat u vragen moet beantwoorden, nuttige informatie geven en functioneren als een betrouwbare bron. Deze activiteiten helpen u normaal gesproken erbij uw resultaten te verbeteren maar er kan een langere tijd voorbij gaan dan u oorspronkelijk zou verwachten. Het eindresultaat kan echter mogelijk meer opbrengen dan u geneigd zou zijn te geloven. Wegens deze reden is het belangrijk te beseffen dat sociale media niet uw andere gebruikelijke marketingstrategiëen moeten vervangen. Het is normaal om produkten te verkopen maar niet op sociale netwerken.

2. Sociale netwerken moeten niet gebruikt worden voor zelfpromotie.
U weet hoe penibel het is om op een borrel een gesprek te voeren met de meest zelfzuchtige persoon in de zaal die het alleen over zichzelf heeft? MKB's moeten sociale media beschouwen als een borrel met vrienden. Om gewaardeerd te worden moet u hoffelijk, oprecht en geïnteresseerd in anderen zijn en niet het gesprek domineren.

Wat betekent dit? Maak het gemakkelijk voor anderen om reacties achter te laten op uw blog. Praat met mensen die berichten plaatsen op uw muur. Deel relevante inhoud van de grote bedrijven in uw secteur. En vergeet niet het belangrijkste: soms is het beter om minder te praten en meer luisteren!

3. U hoeft niet overal aanwezig te zijn
Er zijn twee dingen die u in gedachten moet houden bij het overwegen van sociale media in MKB'S. Ten eerste, er zal altijd een nieuw netwerk komen waarop u aanwezig kunt zijn. Ten tweede, een manager van een MKB heeft een beperkt budget om aan sociale media te besteden.

Een goed sociaal mediabeleid betekent gelukkig niet dat u overal tegelijkertijd moet zijn. U moet kiezen tussen één of twee passende en doeltreffende media om uw doelgroep te bereiken en u hierop richten.

Houd echter in gedachten dat wanneer u uw sociale netwerken niet bijhoudt dit uw imago kan schaden. Het is beter om geen account aan te maken als u niet de tijd om hem te beheren.

4. Probeer niet de tactieken van grote bedrijven toe te passen
Als u een MKB bent dan weet u dat uw budget niet te vergelijken is met die van Starbucks of Amazon. En dat is prima. Een MKB hoeft niet bij de grote bedrijven te horen- vooral als het gaat om klantenacties en promotionele acties.

Met behulp van klantenacties en gratis kado's kunt u snel nieuwe Vind ik leuk's generen en het aantal contacten verhogen. MKB's voelen zich echter vaak verplicht om flitsende en dure kado's weg te geven.

Een MKB moet bijvoorbeeld niet een iPad weggeven als zij het niet kan veroorloven! Overweeg in plaats daarvan uw diensten gratis aan te bieden! Dit is zeker niet de meest flitsende prijs en is zeker geen virale marketing maar uw deelnemers zullen oprecht geïnteresseerd zijn in uw bedrijf en is het makkelijk in de begroting op te nemen.

5. De sociale media zijn niet gratis
U hoeft inderdaad geen cent uit te geven voor een Facebook-/Twitter-account of een blog. Dat is goed nieuws voor MKB's! Maar u moet ook rekening houden met de onderhoudskosten die worden gegenereerd door werknemersuren voor het bijhouden van accounts en blogs! Een voortdurende tijdsinvestering is nodig om verse inhoud op uw blog te zetten en uw gemeenschap te betrekken in goede discussies!

Tenzij u beschouwt dat uw tijd (of die van uw werknemers) geen kosten genereert moet u in principe rekenen op vaste kosten voor sociale media. Als een medewerker bijvoorbeeld over 10 uur per week beschikt om de rekeningen bij te houden kunt u een budget bepalen voor deze activiteit en de kosten kwantificeren. Het geheim is dat de manager van een MKB de cijfers moet begrijpen achter elke campagne en dat het werk van iedereen kwantificeerbaar moet zijn!

Komen deze misstappen u bekend voor? Respecteer uw eigen grenzen en werk op een manier waarmee u zich op uw gemak voelt om uw online activiteiten te ontwikkelen zodat het niet als een last voelt!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf