Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

3 Redenen waarom uw bedrijf een blog nodig heeft

26/10/2012 10:11:47
Vign_sfsdfsdfsd_all
Generation Inc legde ons onlangs over een zeer relevant onderwerp uit: de werkelijkheid van het web voor kleine en middelgrote ondernemingen. Een blog kan een duidelijk verschil maken voor uw internetreputatie en uw websiteoptimalisatie. Deze vorm van communicatie wordt vaak onderschat omdat verondersteld wordt dat het web alleen is weggelegd voor professionnals. In werkelijkheid bestaan er geen professionals die voltijd bloggen, alleen mensen die hieraan gewend zijn of beïnvloeders.U kunt dus ook zelf bloggen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen specialiteit!

Ik nodig u uit om het volgende artikel, gepubliceerd door de website Generation Inc, te lezen.


Wat zal de richtlijn voor uw website zijn? Deze stap is belangrijk omdat het zal bepalen aan wie uw blog zich adresseert. De vraag is dus wat de voordelen zijn dat een blog kan hebben of eventueel kan bijdragen aan mijn bedrijf? Een blog is waarschijnlijk de beste manier om producten en diensten die door uw bedrijf worden aangeboden te promoten. In tegenstelling tot de sociale media waar u in zekere zin slechts ruimte huurt is een blog uw eigendom. Als u het wilt proberen, maar u bent nog niet zeker ervan, dan zijn hier enkele voordelen die een blog voor uw bedrijf kan hebben.

Het gaat hier echter niet om dingen die zich zonder inspanning verwezenlijken. Voordat u een blog opzet voor uw bedrijf moet u nadenken over de implementatiestrategie. De volgende ideeën zijn dus slecht voorbeelden om u te helpen bij het opzetten van een blog.

Waarom wilt u een blog beginnen?

Dit is waarschijnlijk de eerste vraag die u moet kunenn beantwoorden. Wat zijn uw doelstellingen? Zal mijn blog worden gebruikt om mijn producten en diensten te promoten? Kunt u zelf inhoud schrijven voor het web? Als u zelf niet genoeg tijd heeft inhoud te schrijven, is er misschien in uw bedrijf die dit kan doen?

Bloggen kost tijd. Heeft u tijd?

Een blog maken vereist tijd en zelfs nog meer tijd om hem bij te hoduen. De twee succesfactoren voor een succesvolle blog zijn doorzettingsvermogen en geduld. Een reputatie op internet bouwt zich langzaam op. U moet dus bereid er veel energie en moeite eraan te besteden voordat de u vruchten ervan kunt plukken.

Heeft u een redactieformule?

U moet denkwerk verrichten voordat u van staat gaat. Dit is de belangrijkste stap en is de reden voor het slagen of falen van uw blog. Verzin een redactieformule. Wat wordt de hoofdlijn van uw blog? Deze stap is belangrijk omdat dit zal bepalen tot welk publiek u zich zult richten.

Vraag uw daarom af wat kan een blog aan uw bedrijf kan bijdragen?

1. Laat uw vakkennis zien

Een blog is waarschijnlijk één van de beste manieren om aan uw klanten en toekomstige klanten uw vakkennis te laten zien. U moet natuurlijk niet al uw geheimen onthullen maar u kunt uw blog gebruiken om informatie met toegevoegde waarde te geven. Op deze manier kunt u zich van de concurrentie onderscheiden, uw huidige klanten behouden en nieuwe klanten verwerven.

Houd er rekening mee dat op een blog de klant koning is. Wanneer u inhoud voor uw klanten publiceert dan moet u uw expertise laten zien. U moet daarom promotionele inhoud vermijden. U moet een inhoud gebruiken die u zal helpen bij het opbouwen van een vertrouwensrelatie met uw klanten, potentiële klanten en partners.

 2. Laat uw klanten en toekomstige klanten met u kennis maken

Zoals eerder vermeld gaat het bij een blog om de inhoud. Bij het opstellen van inhoud laat u zien dat u een expertise heeft maar u helpt bovendien uw klanten u beter te leren kennen.

Een blog kan als katalysator werken omdat het klanten helpt beter uw aanbod en uw vaardigheden te kennen. Een blog gaat verder dan de gepubliceerde inhoud. Er is namelijk ook het aspect van het gesprek dat kan worden ontwikkeld omdat klanten omdat ze commentaren kunnen achterlaten.

Klanten en partners kunnen dus reageren op uw berichten. Een dergelijk gesprek helpt natuurlijk bij de ontwikkeling van uw relatie met uw klanten omdat u aanvullende informatie geeft en uiteindelijk helpt dit erbij dat uw klanten u beter leren kennen.

3. Optimaliseer uw referencing

Misschien weet u al (of niet) dat zoekmachines dol zijn op "verse" inhoud, inhoud die onlangs online is gezet. Is uw website twee jaar geleden gezet online gezet en sindsdien is er geen enkele verandering geweest? Een actief blog die inhoud met toegevoegde waarde biedt zal u erbij helpen makkelijker te worden gevonden.

Wanneer u inhoud over uw branche publiceert dan zal dit u helpen ontdekt te worden door nieuwe klanten. Vergeet niet dat klanten internet gebruiken om informatie te zoeken. Een sterke aanwezigheid op internet heeft meer kans van slagen dan een sterke aanwezigheid in papieren tijdschriften, kranten en telefoongidsen. Probeer uw aanwezigheid op internet te optimaliseren.

Als u de strategie van uw blog voldoende doorzet en als u volhardt zult u zeker slagen erin uw blog in een instrument om te zetten dat u zal helpen bij het aanwerven van nieuwe klanten. U kunt van mening zijn dat dit ingewikkeld is. Maar omdat u uw sector kent bent u de expert. Het is uw rol om uw kennis over te dragen op een plek die u erbij kan helpen nieuwe klanten te lokken.
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf