Nederlands
 
 
Vign_titremodulegauche
Nog meer voor uw site

Kies voor een professionele en efficiente website
 
Vign_titremodulegauche
Het beste voor uw site

Verkoop uw producten of diensten online en verhoog uw omzet met een e-winkelsite
 
Vign_sep
 
Vign_titremodulegauche
 
Vign_fensud
Vertel ons over uw site en hij kan binnenkort worden gekozen als site van de week of zelfs in de kijker worden gezet in een artikel Insight over onze klanten! Verhoog uw zichtbaarheid en deel uw websuccessen met de hele WebSelf-gemeenschap!
 
Vign_titremodulegauche
Meer zichtbaarheid!
U houdt van WebSelf? Nee, eerder geweldig?
U heeft een enorm plezier ondervonden in het maken van uw site of bent u altijd verrast door de eenvoud van WebSelf? Laat het ons weten!
We verzamelen getuigenissen van onze klanten. Stuur ons uw ervaringen via het formulier voor uw kans om te worden gepubliceerd in onze nieuwsbrieven!
 

10 tips om een professionelere look aan uw site te geven

23/10/2012 10:28:05
Soms kunt u eenvoudige ideeën gebruiken om een professionele en luchtige look aan uw site te geven. Hier is een lijst met een paar ideeën waar u misschien niet direct aan had gedacht:

1- Gebruik de Dia-module om meerdere logo's of afbeeldingen weer te geven

Heeft u een sectie over uw partners met meerdere logo's? Of heeft u bepaalde bedrijven die uw onderdelen leveren? Of misschien heeft u een Nieuwssectie waar u nominaties of klantengetuigenissen presenteert? Dan kunt u de Diamodule gebruiken waarmee u 10 dia's kunt laten zien die ieder hun eigen afbeelding en eventueel ook tekst bevatten. Net zoals in PowerPoint kunt u kiezen uit verschillende overgangseffecten. Het is een efficiënte en elegante manier om meerdere dingen te presenteren... en het bespaart een hoop ruimte omdat u anders veel modules met informatie had moeten gebruiken voor hetzelfde doeleinde!

2- Gebruik de Favicons om uw logo regelmatig te laten zien en uw branding te versterken

Het doel is dat uw klant u in één blik herkent. Wat normaal behoort te zijn! De beste manier om dit te doen is door herhaling, herhaling en herhaling. Door dezelfde boodschap regelmatig te herhalen onthouden klanten hem. Dag in, dag uit zien we overal marketingcampagnes in de kranten, in het openbaar vervoer, op de TV, etc.. Op Internet kunt u zich ook herhalen. U kunt uw logo op meerdere plaatsen laten zien. Daarom beveel ik u van harte aan de functie Favicon van WebSelf te gebruiken. Uw logo zal zichtbaar zijn in de browser en in het tabblad. Op deze manier kan een bezoeker uw logo zien zelfs als hij niet op uw pagina is maar als een tabblad open is gebleven in zijn browser. Bovendien zijn favicons schattig!

3- Gebruik de Flash-module om een beetje animatie aan uw site toe te voegen

Zelfs als u niet veel kennis heeft van Flash of u kunt niet uw eigen .SWF's maken, zijn er talloze gratis online generatoren zoals Flash Vortex. Hiermee kunt u animaties op uw site integreren om er een dynamischere look aan te geven. Sommige professionale website bieden ook naar Flash-bestanden aan voor lage prijzen. Ook al is het maar een kleine welkom het valt op! De Flash-module helpt u erbij om deze bestanden makkelijk op uw site te integreren.

4- Gebruik een fotomontage voor uw banner

Maak uw bedrijfsimago persoonlijker door een fotomontage voor uw banner te maken in plaats ervan één enkele foto te gebruiken. Met een fotomontage kunt u zelfs een gepersonaliseerde tekst en zelfgekozen lettertype kiezen!

5- Gebruik de widget-module om u site te verbinden met andere platformen

Heeft u een Facebook-pagina of een Twitter-account voor uw bedrijf? Dan kunt ervan profiteren deze op uw site aan te geven met behulp van de widget-module! U kunt ook 'Vind ik leuk'-knoppen toevoegen zodat bezoekers uw inhoud kunnen delen op het web en op sociale netwerken!

6- Gebruik de formulierenmodule in plaats van een e-maillink

E-maillinks zijn niet erg populair. Bezoekers kunnen uw adres zien en als u niet een professionneel adres gebruikt maar een Hotmail-adres, maakt dat een onprofessionele indruk. Veel van ons hebben 2 of 3 e-mailadressen en soms is het gewoon te ingewikkeld om er nog één aan toe te voegen. Met behulp van de Formulieremmodule voorkomt u dat mensen uw activiteiten onder een onprofessioneel hoedje vegen omdat u een Hotmail-adres gebruikt. Bovendien bespaart u zich talloze spammails! Er is dus niet alleen een voordeel voor uw klanten maar ook voor u!

7- Laat uw bezoekers niet nadenken

Gebruik een duidelijke inhoudsoverzicht. Als uw bezoekers een kijkje nemen op uw site dan moet het niet meer dan een paar seconden duren voordat ze vinden wat ze willen. Anders is het bij voorbaat verloren. Gebruik zo weinig mogelijk pagina's en zorg ervoor dat elke pagina een goede relevante inhoud heeft. Verwijder alle overbodige inhoud. Het kan betekenen dat u misschien uw overzicht opnieuw moet maken maar het is meestal de moeite waard.

8- "U bent hier"

Elke pagina van uw site is anders maar mensen vergeten vaak de paginatitel te vermelden in de inhoud. Als een bezoeker op de Contactpagina klikt, vervolgens naar de WebWinkel gaat en dan weer terug naar de startpagina, dan is er geen enkele aanduiding waar hij zich bevindt. Gebruik een tekst- of afbeeldingsmodule die alleen de naam van de pagina bevat. De titel behoort synoniem te zijn met een "U bent hier"-stip op een kaart. Niemand houdt ervan verdwaald te raken! Ik beveel u aan een afbeelding te maken met een titel voor iedere pagina - op zijn minst voor de belangrijkste pagina's - in het lettertype en kleur van uw keuze. Deze kunt vervolgens bovenaan de pagina zetten. Dit maakt uw site mooier en persoonlijker waardoor uw site meer overtuigingskracht krijgt.

9- Vind een evenwicht tussen uw wensen en een webergonomie

U maakt uw site voor uw potentiële klanten niet voor uw eigen plezier. Wij willen allemaal wel leuke dingen op onze website hebben maar als ze onnodig de look van u site verzwaren dan moet u ze weglaten. Kom direct ter zake. Web gadgets, klokken, puzzels, of Flash-fotoalbums die pas na 4 minuten zichtbaar zijn moeten worden vermeden. Uw site moet ten eerste functioneel zijn! Uw site is er voor informatieve doeleinden of voor de verkoop, niet voor uw plezier!

10- Moedig de participatie van bezoekers aan

Voeg een gastenboek toe om feedback te verzamelen, een blog te maken en uw bezoekers uit te nodigen om te reageren, enz.. Door uw bezoekers aan te moedigen gesprekken te voeren met u of over de inhoud, creëert u een zekere gezelligheid en vertrouwdheid die niet te verwaarlozen is in de context van een website! Als u releveante artikelen schrijft dan zullen uw lezers deze misschien zelfs delen op sociale netwerken wat tot meer bezoekers op uw site kan leiden!
Gepost door Maude •   Een commentaar toevoegen  0 commentaren

Over
Partnerschap
Een website maken  •  Eigen website maken  •  Eigen website bouwen  •  Hoe maak ik een website?  •  Maak een webwinkel
Community
RSS YouTube Twitter
Facebook FlickR Pinterest
WebSelf® is een geregistreerd handelsmerk, specialist in webdesign voor MKB-KMO. © Copyright, 2007-2012
Een website maken met WebSelf